Sätta stopp för din rökning – För gott!


För de flesta rökare är sluta det svårasta de någonsin kommer att göra i sina liv. Det finns ingen silverkula som gäller för varje rökare. Du kan ha några försök och fel framför dig innan du hittar en teknik som fungerar för dig. Läs vidare för några bra tips och råd som kan hjälpa dig att hitta ett smärtfritt sätt att sparka vanan.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Ta bara varje dag som det kommer. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Älskade Ones

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Tänk positivt på hur ditt liv ska bli så mycket bättre när du slutar röka. Du luktar bättre, kommer att spara tusentals dollar och behöver inte huddla ute i regnet och snöa för en rök längre! Det finns många anledningar att sluta röka – vad är ditt?

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella rök lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. Också andra quitters bredvid dig kan hjälpa dig att se allas kampar genom denna resa.

Tips! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. För många människor, om du är upp sent, kommer det att göra att du vill röka.

Försök och träna när du kan. När du har slutat röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du börjar börja träna lättare. Att få regelbunden träning kan också hjälpa dig att undvika den äldre komplikationen av viktökning. Vidare producerar övning endorfiner som hjälper till att mildra något av det obehag som uppstår vid uttag.

Sluta röka

Försök att sluta med ett positivt ljus, eftersom det kan vara mycket fördelaktigt för ditt liv. Om du fokuserar på de positiva aspekterna av att sluta, kan det vara en enklare process som du kan åstadkomma snabbare. Ditt liv är värdefullt och kommer att förbättras avsevärt om du slutar röka. Att komma ihåg dessa positiva faktorer hjälper dig att vara motiverad för att sluta röka.

TIPS! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i denna tid kommer din uppmaning troligen att gått.

Djup andning kan hjälpa till att minska dina begär. Om du tar djupa andetag kommer du också att kunna komma ihåg dina skäl att sluta. Ibland kan du helt enkelt ta en tid och fokusera på att rätta till dig igen. Dessa andningstekniker är ganska enkla och kan utföras när som helst eller var som helst.

För många människor fokuserar rökning i stor utsträckning på oral fixering. Om det låter som du måste du vara villig att ockupera dina händer och mun på ett hälsosammare sätt. Många tycker att det är till hjälp att tugga tuggummi eller suga på hårt godis när ett begär träffar. Då finns det andra som använder elektroniska cigaretter för att hjälpa sig själva.

Att försöka sluta röka är inte lätt, och det finns ingen magisk botemedel som kommer att fungera för alla rökare. Att sluta är dock inte omöjligt. Framgång kan hittas genom att hitta rätt tips och tekniker som de du har läst här, tillsammans med bra motivation och ett bra supportsystem. Ge dem ett försök och du kan bli positivt överraskad.