Sätta stopp för din rökning – för gott!


Om du vill sluta röka, är du långt ifrån ensam. Många vill sparka denna vana. Rökning är verkligen dåligt för dig, och kommer att göra irreparabel skada på dina lungor över tiden. Så läs igenom den här artikeln och se vad du kan göra för att verkligen bli av med din rökning vana för gott.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till varför du motstår att sluta Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

Sluta röka

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta röka är en lång process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Se till att du äter bra. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Även ett besök med en bra vän kan hålla dig nöjd med att röka.

Tips! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Denna artikel har förmodligen förändrat ditt perspektiv på vad som krävs för att slutligen sluta röka för alltid. Det finns människor i ditt liv som älskar dig och beror på dig, och sluta röka betyder att du har mer tid att spendera med dem. Vad du just har läst hjälper dig att göra det.Source link