Sätta stopp för din rökning – för gott!


Rökning påverkar inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem runt dig. Du kan få lungcancer, hjärtattacker, emfysem och många andra tillstånd. Folket runt dig kommer också att möta hälsoeffekter från inandning av begagnad rök. Farorna med rökning gör det viktigt att sluta.

Sluta röka

Tips! Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Avsluta är en process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

TIPS! Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Några mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om inte, upprepa det här steget så ofta som behövs.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan.

TIPS! För att förhindra dig att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för sötsaker eller karbadladda livsmedel. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är förknippad med att sluta.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

När du slutar röka, behöver du en hälsosam sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. När du har lite ledigt tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Rökning dödar inte bara rökare, utan också deras nära och kära. Hälsoriskerna som följer med rökning varierar. Det kan leda till lungsjukdomar, cancer och hjärtattacker. Du kan också skada dem runt dig med begagnad rök. Denna artikel kommer att ge dig tips som har gjort det möjligt för andra att lyckas sluta röka.Source link