Sätta stopp för din rökning – för gott!


Röktobak är notoriskt farligt för både rökare och deras nära och kära. Rökning orsakar allvarliga hälsoproblem som cancer, emfysem och hjärtattacker. Alla som tvingas inandas i cigarettdammar i form av begagnad rök kan också sättas i stor fara. Avsluta är därför nödvändigt. Läs vidare för några tips och tips som hjälper dig i din kamp för att ruta ut.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

TIPS! När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som dig.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Det kommer att ge dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Skapa en lista med strategier som hjälper dig att sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Alla gör saker på egen väg. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Skapa din egen lista gör det här.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Ta en dag i taget när du slutar röka. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

TIPS! Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som en sätt att undvika cigaretter. Övning kan också fungera som en stressavlastare.

10 minuter

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om det inte har det, fortsätt bara att repetera denna process om och om så ofta som du behöver.

Rökning är en farlig och ohälsosam aktivitet. Det finns så många hälsorisker som har kopplats till rökning som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Begagnad rök orsakar samma sjukdomar hos människor som aldrig rökt en dag i sitt liv.

Tips! För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.Source link