Sätta stopp för din rökning – För gott!


Det finns så många människor som vill stanna sina rökvanor. Rökning är inte bra för människor, det gör bara ont i kroppen mycket länge. Så läs igenom den här guiden och hitta de saker du kan göra för att sluta röka för gott.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. När ett lust slår till, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter.

Gör dina försök så enkelt på dig själv som du kan. Försök inte avsluta den kalla kalkonen. Det handlar om en 95% chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så använd en patch, terapi eller medicinering. Detta ökar din sannolikhet att sluta mindre svårt.

Dessa människor kan bli dina vänner och tips om hantering. Du kan kolla din lokala kyrka, kyrkor eller ens gemenskapskollegiet för att hitta dessa supportgrupper.

Minska mängden cigaretter du röker. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

TIPS! Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara quitter! Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka.

Hypnos är värt att prova om du vill sluta röka. Många rökare har funnit framgång med professionella hypnotisörer. Den professionella kan komma in i en djup trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. När du vaknar, kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Se till att du kommer ihåg att ta processen ett steg åt gången. Att sluta röka är en lång process. Bara fokusera på idag, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Bra råd när du slutar är att sluta röka helt och hållet. Det här är den bästa metoden för att börja ditt uppdrag. Det här är en enkel lösning att sluta, men det är inte alltid lätt. Denna metod är notoriskt utmanande. Det är den mest effektiva metoden, över tiden!

TIPS! Om ditt hem luktar av rök, rengör det noggrant. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Det här kan vara den lilla knuffen, du är mer av ett tryck för att hålla dig på rak och smal.

Se till att du får gott om vila om du arbetar för att sluta röka. För många individer ökar cigarettbehov under sena nätter. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får en full natts sömn, kommer du att fokusera och kunna sluta alla begär.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Observera några godisar som du kommer att låta dig ha när du slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Du kan bli förvånad över hur mycket dessa belöningar kan motivera dig att övervinna hinder.

TIPS! De första dagarna kommer att vara det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut alla lagrade nikotiner i din kropp.

Till exempel, om du brukar röka under körning eller när du dricker, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, så får du inte automatiskt att röka. Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Tala med din läkare om han kan hjälpa dig att planera att sluta röka. Din läkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du till en supportgrupp eller har tillgång till.

Det är viktigt att du slutar röka omedelbart. Sluta bara just nu. Planera inte en dag för att sluta längre ner i linjen. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Att sluta kan inte bara skydda din hälsa utan även din familj. Låt inte exponera dem för potentiellt dödlig begagnad rök; sluta idag.

Sluta röka

Du bör inte försöka sluta röka. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka.

Skapa en mantra baserat på de främsta anledningarna till varför du måste sluta. Håll dessa orsaker i åtanke varje gång du förlorar din motivation tills cravingsna går bort. Det här hjälper dig att glömma dina abstinenssymptom och uppmärksamma dina andra behov.

För att hjälpa dig i din ansträngning att sluta röka, be om emotionellt stöd från din familj och dina vänner. Se till att alla som regelbundet är omkring dig är medvetna om att du tar detta mycket viktiga steg.

Om du röker hemma, inne i ditt hus, när du slutar röka. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och den inaktuella röklukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Sätt den listan på kylskåpet och titta på den varje morgon före arbete eller skolan. Detta kommer att göra det möjligt för dig att motivera när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Om din röktillägg drivs av en oral fixering, försök hålla munnen upptagen på andra sätt. Många som försöker sluta röka bär runt hårt godis eller tuggummi med dem. Andra har funnit elektroniska cigaretter för att vara ganska användbara.

TIPS! Det är mycket viktigt att veta vilka utmaningar som kan uppstå när du fattar ditt beslut att sluta röka. Många återkommer efter att ha upphört inom några månader.