Se här för att sluta röka råd som fungerar bra!


Motivation är den viktigaste faktorn när det gäller att sluta röka. Tänk på fördelarna med att sluta. Att välja ett par av dessa fördelar som motiverande faktorer bör räcka för att hålla dig i gång när saker blir tuffa. Du kan skydda din hälsa och familjen, spara massor av pengar, undvik att vara så mottaglig för lungcancer och se ut och känna sig yngre. Så läs vidare för att hitta tips som hjälper dig att börja din resa för att sluta röka.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, släcka den åtminstone till senare. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på dig själv som du kan. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sluta kan vara en lång process. Tänk inte ens på framtiden. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Låt din familj och vänner komma in i hemligheten att du vill sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

TIPS! Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.Source link