Se nedan för utmärkt sluta röka information


Det är ett vetenskapligt fastställt faktum att nikotin är mycket beroendeframkallande. Detta är huvudorsaken till att du fysiskt och psykiskt kommer att kämpa för att sluta röka. Lär dig så mycket du kan om de bästa teknikerna för att sluta röka så att du kommer att öka dina chanser att lyckas.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Stödgrupper är universella, som du finner att det finns många som slutat röka. Försök leta efter en online, eller på din lokala högskola eller kyrka.

Nikotinutbytesprodukter

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut på en film. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Att tänka på effekterna av att röka på din familj kan tjäna som en seriös motivator för att sluta röka. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Du vill inte vara en annan statistik.

Tidigare kan rökning ha varit din hanteringsmekanism under stressiga perioder. Hitta andra tekniker du kan använda för att slappna av när du känner dig stressad. Vad sägs om yoga eller meditation?

Komma upp med en lista som anger dina huvudorsaker för att sluta. När du känner ett begär, eller har ett ögonblick av svaghet, ange skälen till varför du slutar. Det här är en fantastisk metod för att avleda ditt fokus bort från nikotinavtagningssymtom och på andra kritiska saker i ditt liv.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Försök hitta något att tänka på om ämnet.

Djupa andningsövningar

Djupa andningsövningar kan vara till hjälp om du kämpar för att lysa upp. Detta ger dig chansen att fokusera på alla de skäl som du verkligen vill sluta. Det hjälper också dina lungor att absorbera mer syre och ge dig en lugnare och mer avslappnad känsla. Djupa andningsövningar är så lätta att göra och du kan göra dem var som helst på nästan vilken tid som helst.

Det kan vara en smärta att sluta röka eftersom nikotin är en mycket beroendeframkallande substans. Att säga nej till cigaretter är ofta en riktig utmaning, i fysisk och känslomässig bemärkelse. Du kan göra processen mycket enklare genom att följa alla de råd som vi har lagt fram här. Om du försöker tillämpa informationen du bara läste finns det ingen anledning att du inte kommer att kunna sluta.

Försök inte göra det själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom användbara insikter i processen.Source link