Släpp cigs, sluta röka råd som är framgångsrik


Många fördelar kommer från att sluta röka. Håll dessa knep och tips för att hjälpa dig att sluta. Skriv ut den här artikeln och håll den praktisk för att påminna dig varför du slutar, hur du ska stanna rökfri och vad framtiden håller för dig.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för hjälpmedel.

Tips! För att öka sannolikheten för att du lyckas sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa följderna av att sluta. När du går igenom taktila erfarenheter och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Ta din resa en dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom i dag blir det mycket lättare att komma igenom i morgon.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Skapa en lista med strategier som hjälper dig att sluta. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå på att göra det . Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Du kan ge dig motivation genom att tänka på orsakerna som du ville sluta börja med.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicin.

Försök inte sluta röka utan stöd. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Tips! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, som att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Minska rökning. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. När du vaknar upp varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

Gör lite träning. Övning är ett utmärkt sätt att hjälpa till att rensa ut dina lungor, bygga upp din kapacitet och öka blodflödet. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

TIPS! Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. Även de bästa ansträngningarna och de bästa människorna misslyckas ibland. Försök att vrida dina svagheter i styrkor och lära av dina misstag. Med förtanke kan du så småningom triumfera över att röka!

Byt ut en hälsosam vana som träning för din rökning. De endorfiner som släpps efter träning ökar ditt humör och blir fysiska är ett utmärkt sätt att distrahera dig själv när du längtar efter en cigarett. Att arbeta under ditt stopprökningsprogram kan också hjälpa dig att undvika att lägga på extravikt, ett fenomen som ibland kan bero på de fysiologiska förändringar som är förknippade med att sluta.

Om du har problem att motstå trängsel att röka, få någon annan i på det genast. Berätta för någon du litar på att du känner dig frestad att röka. Inte bara fungerar telefonen som en bra omdirigering tills ditt begär har upphört, det är alltid bra att veta att du inte är ensam när du arbetar med denna typ av problem.

TIPS! En av nycklarna för att sluta för att undvika saker som gör att du vill röka. Till exempel, om du brukar röka medan du kör eller dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka.

En rådgivare kan hjälpa dig att sluta röka. Det är ibland känslomässiga faktorer som påverkar människor att röka. När den här frågan behandlas, försvinner också uppmaningen att röka. Om det här låter som något du vill försöka kan du prata med din allmänläkare som kan rikta dig till rätt person.

Skriv ner en mantra för varför du slutar. Om du känner dig väldigt frestad att tända en cigarett, var noga med att upprepa din mantra om och om igen tills trängseln går bort. Detta kommer att ge dig fokus mentalt och fysiskt på dina mål, så att du inte ger in.

När du bestämmer dig för att det är dags att sluta, skriv en lista över faktorer som motiverar att du vill sluta röka. Om du befinner dig kämpar för att hålla dig på rätt håll, kommer listan att vara en ständig påminnelse och ge dig den motivation du behöver för att fortsätta trycka på.

Tips! För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att sluta.

Du vet många fördelar som härrör från att sluta röka. Men fördelarna ensamma kommer inte att tvinga de flesta människor att sluta röka. Använd dessa tips för att vara motiverad eller kämpa längtan. Snart kan du börja njuta av livet för en glad, frisk icke-rökare.Source link