Släpp cigs, sluta röka råd som är framgångsrik


De flesta som röker vill sluta, och det finns gott om människor som röker. Rökning är katastrofalt för din hälsa och kan orsaka allvarliga, långvariga skador på dina lungor och andra organ. Läs följande råd för att ta reda på vad som kan göras för att sluta röka för alltid.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Detta kommer att leda dig under tidigt avbrott och hjälper dig att sluta lättare.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök inte sluta med den kalla kalkonväggen.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Träningsrutin

Börja träna rutiner eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Tala med din läkare innan du börjar träna rutin.

TIPS! Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Med fördröjningstaktiken berättar du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Se till att du berätta för dina vänner och familj att du slutar röka . Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Sluta bara röka om du verkligen vill sluta. Genom att stoppa tar du det viktigaste steget du kan ta. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och aldrig hämta en cigarett igen. Denna metod att sluta cigaretter är inte den enklaste. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

De första sju dagarna är det svåraste när man slutar röka. Under de första 48 timmarna efter att du slutat börjar din kropp att gå in i detox eftersom all nikotin lämnar ditt system. Därefter blir dina begär mest psykologiska. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå dessa begär.

TIPS! Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Huvudstoppet för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotinet.

Sluta röka

Denna artikel ska ge dig ett bättre perspektiv på hur man slutar röka. Håll dig motiverad och fokusera på ditt slutmål, kom ihåg vem du gör det här för och varför det är viktigt för alla du älskar. Med dessa tips och ett bra stödsystem kan du sluta röka för gott.Source link