Släpp den dåliga vanan och sluta röka idag!


Du kommer stor nytta av att sluta röka. Utöver hälsofördelarna kommer dina kläder luktar bättre, dina tänder blir vitare och dina fingrar kommer inte att ha de gula fläckarna, så använd tipsen nedan för att sluta lite lättare. När du behöver lite extra hjälp, kom ihåg vad du kommer att lära dig här idag, så att du med stolthet kan säga att du är en icke-rökare.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Detta är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

Siktmål

Tips! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Sluta röka

Om du verkligen vill sluta röka, bli bra att sluta. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Så småningom kommer du att sluta för gott.

TIPS! Du kanske vill tänka på att försöka använda nikotinbyten. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna irritabel, deprimerad eller rastlös.

Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. Stopp är det bästa sättet att starta din resa. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Denna metod är notoriskt utmanande. Tid har visat att denna metod är mycket effektiv, övergripande.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Se till att du också har en reservplan, med chansen att den första inte hjälper.

Den första veckan är alltid det svåraste när du slutar röka. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut alla lagrade nikotiner i kroppen. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.