Släpp den dåliga vanan och sluta röka idag!


Många människor har goda avsikter när det gäller att sluta röka, men få följer igenom med dem. Så läs dessa tips för att se hur man startar processen att sluta röka. Gör ditt åtagande att sluta för gott!

Sluta röka gradvis. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Att sluta röka är en svår process, och det är viktigt att få stöd från dina vänner och familj.

Tips! När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Prata med dem som du är nära med om hur rökning påverkar ditt liv och ditt beslut att sluta. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Tänk på de många sätt som ditt liv kommer att förbättra när du avslutat. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Det finns många anledningar att sluta röka – vad är ditt?

Tips! Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt.

Minska mängden cigaretter du röker. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare röker under försök att sluta röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Du kan ta med kaffet längs arbetet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får trängningarna under kontroll.

Du kommer att känna dig mer optimistisk om resten av ditt liv, för att du förstår att du kan sluta röka och leva en hälsosam livsstil genom de kommande åren. Gå nu och använd dessa tips om att sluta röka idag!Source link