Släpp den dåliga vanan och sluta röka idag!


De flesta vet varför rökning är illa för dig, men sluta är fortfarande väldigt svårt. Om du vill sluta röka kan du behöva lite tryck ner rätt väg. Läs vidare för användbara råd om hur du kan uppnå ditt mål att eliminera rökning från ditt liv.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minusar om att stoppa. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och emotionella utmaningar som du går igenom.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

TIPS! Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Hitta något annat som kan tänka dig av saker när det händer

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

TIPS! Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Varje liten sak du kan lära dig om att sluta röka kan göra det enklare att göra framgångsrikt. Om du tillämpar de råd som du har läst bör du vara redo att försöka sluta röka. Använd ovanstående förslag för att inte bara skydda din hälsa utan också din familjens hälsa.Source link