Släpp den dåliga vanan och sluta röka idag!


Rökning är en ohälsosam aktivitet som kan få allvarliga negativa konsekvenser för både dig och människorna omkring dig. Det kan leda till emfysem, hjärtinfarkt, lungcancer och andra hälsoproblem. Second hand rök är också lika farlig. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Artiklarna här ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

TIPS! När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Att informera de älskade dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Avsluta är en process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Många rapporter blir viktiga under eller efter den tid som de slutar röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

TIPS! Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Gör inte allt här själv. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

TIPS! Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Om du röker hemma, städa din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Detta kommer att göra ditt hem lukta rent och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

TIPS! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat.

Rökning är inte bara ohälsosam, men det är också farligt. Rökning är förknippat med ett brett spektrum av allvarliga hälsoproblem, inklusive lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Den begagnade rök som genereras är också ganska farlig och påverkar alla omkring dig. Denna artikel kommer att ge dig tips som har gjort det möjligt för andra att lyckas sluta röka.