Släpp den dåliga vanan och sluta röka idag!


Alla som bryr sig om dig berättar att du slutar röka. Det är också något som din läkare rekommenderar. Ditt försäkringsbolag kommer också att erbjuda dig rabatt för att sluta. Vilka skäl har du för att fortsätta att röka? Läs tipsen i den här artikeln för att hitta en metod som fungerar för dig och sluta röka för gott.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Avsluta är en process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

Försök inte göra det själv. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

Belöna dig själv

Skapa en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket eftersom du skapar en källa till riktning. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök är farlig och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. För vissa människor är skrämma taktik inte ett effektivt stödmedel; istället är en positiv outlook och support system mycket effektivare.

Sluta röka

Sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta för en dag i taget. Dessa dagar kommer snart att bli veckor och sedan till månader. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan ofta vara överväldigande. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

Det är bäst att undvika situationer och aktiviteter där du normalt skulle tända när du försöker sluta röka. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Till exempel, drick ditt kaffe på väg till jobbet och stanna borta från stängerna minskar dina begär.

Nu har du bra information som hjälper dig att sparka vanan och bli frisk. Avsluta gör dig lyckligare och friskare, och det kommer att förlänga din livslängd med många år. Du kommer att spara mycket pengar och kunna spendera mer tid med dina vänner och familj, så börja idag.Source link