Släpp det som rökning vana idag med dessa effektiva strategier


Hittills är farorna med rökning välkända, men det har inte nödvändigtvis slutat sig lättare. Om du vill sluta röka kan du bara behöva ett tryck för att få dig på rätt väg. Dessa tips är utformade så att de börjar sluta lite enklare.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Även om du slutligen släpar, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Alla använder olika metoder för att göra saker. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra det här.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Det kan också vara en bra stressavlastare. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Se till att du diskuterar någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Ersättningsbehandling

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Men du borde aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Få mycket stöd. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att hålla dig motiverad och du kommer att kunna dela tips.

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil.

Förbättra din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när begäret sparkar in eller trycket lägger till . Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper dig att hålla dig borta från att röka.

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Inte bara kommer du att bli friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas ökar, och dina mål är uppnåliga.

TIPS! Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade.

Om du röker hemma, städa din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Detta kommer att göra det så att du inte påminns om att röka varje gång du kommer in i ditt hem, eftersom det kommer att ha en ren, frisk lukt.

För att hjälpa dig att sluta röka, vet att din familj måste gå med och hjälp och att de vet om det fortsätter kan du bli väldigt sjuk. Data tyder på att cirka tjugo procent av dödsfall i USA har något att göra med att röka. Vill du verkligen vara en annan statistik?

Om du inte lyckas med ditt första avslutningsförsök, bli inte nedtonad. Även planerna som är mycket organiserade misslyckas ibland. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Du kan använda detta för att hjälpa dig att nå framgång någon gång i framtiden.

TIPS! Gör din familj och dina vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en stor kraft för att påminna dig varför du slutar röka.

Titta på att sluta som något du tjänar, snarare än något du offrar. När du ser fördelarna med att sluta, blir det enklare. Inse att du kommer att ha ett mycket bättre liv, och hur det finns så många fler förmåner att sluta än det finns nackdelar. Detta kommer att hålla dig motiverad och ge dig sanna skäl att sluta nu.

Rökning används ofta som hjälp för att komma igenom stressiga händelser. Om du har gjort det, måste du leta efter olika tekniker på hur du slappnar av när du är stressad. Meditation eller yoga är hälsosammare alternativ du ska titta på.

Byt ut en hälsosam vana som träning för din rökning. Mood boosting endorfiner släpps med motion och du kommer att distraheras från dina begär efter fysisk aktivitet. Övning bidrar också till att kompensera för att din ämnesomsättning saktar ner när du slutar, vilket hjälper dig att minimera den viktökning du upplever.

TIPS! Skapa ett belöningssystem för dig själv när du når en viss milstolpe. Skriv ner en lista över belöningar du tillåter dig själv när du har slutat röka för en dag, en vecka och en månad.

De flesta försöker sluta röka för att vara mycket utmanande, men lite råd kan gå långt portion. Om du följer denna artikels råd kan du sluta röka på ett rimligt sätt. Använd dessa riktlinjer för att säkerställa ett långt och hälsosamt liv med dina nära och kära.Source link