Släpp din cigarettmiljö med dessa rökavbrottstips


Många vill sluta röka, men känner att det blir för svårt eller att de inte har den viljestyrka som krävs för att framgångsrikt sluta. Dessa tips kan hjälpa dig att börja sluta röka.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Detta är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Sluta röka

TIPS! Ett vanligt träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd av dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosamt.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Om du gör det hjälper du maximera din sannolikhet för framgång och kommer dig närmare ditt mål.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Sluta röka, och ha tanken att du kommer att stanna så länge som möjligt. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta för en dag i taget. Dessa dagar kommer snart att bli veckor och sedan till månader. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök. På så sätt kommer ditt nya luktande hus inte påminna dig om att röka.

TIPS! Om du plötsligt får trängsel att röka, försök att fördröja din rökning. Berätta själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i allmänhet hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer, miljöer och aktiviteter som generellt resulterat i att du röker. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Till exempel, drick ditt kaffe på väg till jobbet och stanna borta från stängerna minskar dina begär.

Skapa en mantra själv. Berätta för dig själv att du inte tar en puff någonsin igen. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Kom ihåg vad du redan har genomgått och säg bara nej.

Sluta röka så snart som möjligt. Genom att sätta ett datum långt in i framtiden minskar du chanserna för framgång. Detta kommer att hindra dig från att ändra sig och senare, och ge dig ett försprång på att vara en quitter. Du kommer också att förhindra att din familj eller rumskamrater utsätts för begagnad rök, vilket gör det ännu viktigare att du slutar.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp behöver när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Du bör eliminera allt som hör samman med rökning från ditt hem, medan du slutar röka. Saker du bör eliminera inkluderar att ta bort askkoppar och cigarettändare. Rengör ditt hem från topp till botten och tvätta alla dina kläder för att eliminera lukt av rök. Detta kommer att hjälpa dig att glömma cigaretter och se till att tiden mellan längtan blir längre och längre tills de går.

I stället för att röka, träna. Ditt humör ges positivt genom de endorfiner som släppts ut i kroppen efter träning, vilket gör fysisk aktivitet till ett effektivt sätt att tänka på att röka när du vill röka. Att öva mer hjälper också till att hindra dig från att få för mycket vikt efter att du slutat röka.

Beslutet att sluta röka kan vara en av de svåraste sakerna du gör i ditt liv. Det är dock inte en omöjlighet. Det tar tid, tålamod och viljestyrka. Att veta så mycket som möjligt om hur andra slutar kommer att vara en stor fördel för din egen avslutande strategi. Med hjälp av råd från den artikel du just har läst kommer du på vägen att bli rökfri.