Släpp din cigarettmiljö med dessa rökavbrottstips


Idag vet alla att rökning är ohälsosamt, men det är fortfarande extremt svårt att sluta. Om du verkligen vill sluta röka, kanske är ett tryck i rätt kurs allt du behöver. Följande tips hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djup trance. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

TIPS! Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Nikotinutbyte

TIPS! Prata med dem som du är nära med om hur rökning påverkar ditt liv och ditt beslut att sluta. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför avsluta är så viktigt.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Cravings kan ibland verka överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Medan den negativa inverkan av rökning aldrig ska ignoreras, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

TIPS! Du kan hitta stöd och hjälp på onlinemiljöer och forum. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. Det är faktiskt det enda möjliga sättet att starta dig själv på vägen till en rökfri livsstil. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna strategi kommer först att vara extremt svår. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. Detta kan motivera dig i svaghetstid.

Gör "NOPE, inte en puff, någonsin" din mantra. Du kan förmodligen övertyga dig själv en rök kommer inte att skada dina framsteg, men sanningen är det verkligen kommer att göra. Förstå att även en cigarett kan förstöra dina avslutande planer.

TIPS! Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress.

Lägg massor av färska grönsaker, frukter och nötter till din kost medan du försöker förlora din rökning vana. Att äta en hälsosam, balanserad kost av naturliga livsmedel kan hjälpa många orsaker. Om du har något att ockupera din mun och händer kan du ersätta rökningens beteende. Att äta denna typ av diet kan också minimera den vikt du kan få. Vitaminerna och andra näringsämnen kan också förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

När du känner att du förlorar din beslutsamhet och kommer att ge in efter begäret att röka, ring ett samtal till någon i din supportgrupp. Berätta för någon du litar på att du känner dig frestad att röka. Den tid som spenderas under telefonsamtalet hjälper dig att distrahera dig medan begäret passerar, och att du vet att du inte är ensam hjälper dig att hantera problemet.

Det kan vara svårt att sluta röka, men att veta några användbara knep kan hjälpa. Om du följer anvisningarna i den här artikeln borde du kunna sluta vanan för länge. Använd dessa riktlinjer för att säkerställa ett långt och hälsosamt liv med dina nära och kära.