Släpp din cigarettmiljö med dessa rökstopptips


Du måste vara korrekt motiverad för att du slutat röka. Tänk på de många sätt du kommer att dra nytta av att sluta. Håll fördelarna i åtanke och reflektera över dem när du känner att du är vaknande. Det kommer med stora hälso-, ekonomiska och känslomässiga fördelar. På grund av detta borde du lägga följande tips för att utnyttja dessa fördelar.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig.

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förutse Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

Sluta röka

TIP! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; det är en långsiktig process.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

TIPS! Vila är viktig när du slutar röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Cravings kan ofta vara överväldigande. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumnatt eller kulturutflykt.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Att ha flera planer på plats är idealisk, om en plan inte fungerar.

TIPS! Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat.

Försök träna när det är möjligt. När du har slutat röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du börjar börja träna lättare. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om det höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer det att hjälpa dig att klara av cigarettuttaget.

Inse att att sluta röka är något positivt i ditt liv, snarare än något negativt. Att stanna positivt hjälper dig att fortsätta gå när du slutar blir svårt och hjälper dig att snabbare sparka vanan. Tänk på hur det kommer att förändra ditt liv, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Detta kommer att stärka ditt engagemang och hålla dig fokuserad på dina skäl för att sluta.

I stället för att röka, träna. Övning orsakar endorfiner att släppas som gör att du mår bra, och att få lite motion hjälper till att läka dina rökningrelaterade hälsoproblem. Distraktionen skadar inte heller! När du tränar är din kropps metabolism också kompenserad, vilket kan hjälpa dig att hålla din vikt i kontroll eftersom när du slutar röka reagerar din kropp genom att minska saker som din ämnesomsättning.

Om du håller på med att sluta röka, måste du vara medveten om att de första sju dagarna efter att du avslutat kommer att vara det tuffaste. Det värsta av dina abstinenssymptom kommer att komma under de första 48 timmarna och avsmalna som veckan fortskrider.

Kom ihåg hur viktigt det är att vara stark, även genom dina svåraste tider, för att sluta röka. Påminn dig om vad som motiverade dig att sluta i första hand, och du kan hjälpa till att få tillbaka lite av din styrka. Använd de tips du läser ovan till fullo, och du är säker på att äntligen sparka vanan, för bra den här gången.Source link