Släpp vanan med dessa enkla steg


Rökning kan få allvarliga konsekvenser för din livskvalitet. Det påverkar ditt utseende, eftersom nikotin kan fläcka dina tänder och dina kläder kan lukta som rök. Viktigast är att rökning påverkar din hälsa. Genom att stoppa kan du ångra all den skada som rökning har gjort. Denna artikel innehåller ett antal effektiva strategier för att hjälpa till i dina ansträngningar för att sluta röka.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

TIPS! Vila är viktigt när du slutar röka. För många ökar cigarettbehov under de sena nätterna.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Försök aldrig att sluta röka själv. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig mot varandra och slutligen sluta vana.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Sluta röka

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Minska mängden cigaretter du röker. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

TIPS! Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Oavsett vad du bestämmer, med en visuell påminnelse kommer du att behålla frestelser och begär i våg

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar med avseende på utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Efter att du läst den här artikeln är du förhoppningsvis mer öppet säker på dina chanser att sluta röka. Ge några av dessa råd ett försök idag.Source link