Släpp vanan med dessa enkla steg


Rökning är en dålig vana som kan ha skadliga påverkan på din egen hälsa och hälsan för de människor som lever med dig. Det kan leda till lungcancer, emfysem, hjärtinfarkt och olika andra hälsoproblem. Folket runt dig kommer också att möta hälsoeffekter från inandning av begagnad rök. Avsluta är så viktigt av många anledningar. Följande artikel kommer att ge dig råd om att du slutar effektivt.

Om du är uppriktig i din ansträngning att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig. En hypnotisör har förmåga att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka att stanna hos dig.

Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du får mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Du kan också ta reda på andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Tips! Du kan gå med i ett gym eller börja träna regelbundet för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa terapier arbetar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att skapa en varumärkesomkopplare. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Sluta röka

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara quitter! De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Så småningom kommer du att bli bra på att göra detta, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Till exempel kan du sätta meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

TIPS! Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Rökning är inte bara ohälsosam men också farlig. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bland de vanligaste hälsoriskerna som är förknippade med rökning. Secondhand rök från cigaretter är också farligt, och hotar hälsan hos dem runt dig. Om du följer de riktlinjer som du just har läst bör du ha en lättare tid att sparka din vana.Source link