Släpp vanan med dessa enkla steg


Rökning kan påverka ditt livs kvalitet. På en ytlig nivå påverkar rökning hur ditt hem, kläder och andetag luktar. Det viktigaste som det kan påverka är din hälsa. Lyckligtvis kan du undvika dessa illamående effekter av rökning, helt enkelt genom att sluta. Om du inte vet hur du ska sluta, kan den här informationen komma igång på rätt väg.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

Tips! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett.

När du tänker sluta byt märken. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta är det första steget att sluta.

Planera framöver hur man hanterar stressiga situationer. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Träning varje dag. När du slutar röka, blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras direkt. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om det höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer det att hjälpa dig att klara av cigarettuttaget.

Bli av med något som påminner dig om att röka när du närmar dig ditt slutdatum. Kasta ut tändare och askkoppar. Tvätta alla dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. Genom att eliminera lukten kommer du att vara mindre benägna att ha ett begär.

Skapa en mantra som består av dina huvudmotiv för att sluta röka. Varje gång du löser wavers, upprepa orsakerna du slutar tills du inte längtar efter tobak. Det här hjälper dig att glömma dina abstinenssymptom och uppmärksamma dina andra behov.

TIPS! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget.

När du fattar beslutet att sluta röka, se till att du frågar dina vänner och familj om hjälp. Informera alla som är nära om din plan att sluta cigaretter för gott. De kan uppmana dig och ge dig stöd, och det kan vara en stor hjälp för dig. Också, överväga att delta i en supportgrupp eller få någon beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

Innan du slutar röka, kom med en lista över varför du vill sluta, och vilka motiv du har för att kasta ut cigaretterna. Om du är frestad att börja igen, hämta listan och läs den för att motivera dig att vara stark.

Att sluta röka kan vara svårt, men ansträngningen kommer att löna sig när det gäller att förbättra ditt fysiska utseende, det sociala livet och speciellt din hälsa. Du borde nu vara säker på att bryta vanan tack vare de idéer som anges ovan. Välj ett tips som resonerar med dig och experimentera med att använda det direkt.