Sluta döda dig med cigaretter – sluta röka med detta praktiska råd


Rökning kan få stor inverkan på livskvaliteten. Det förändrar hur du ser ut, eftersom dina tänder blir gula med nikotin. Det påverkar också hur du luktar. De mer stora nackdelarna är dock de som är för din hälsa. Du kan omvända alla rökningens negativa effekter om du slutar. Om stoppet verkar omöjligt kan tipsen i den här artikeln hjälpa dig att göra det lättare.

För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

TIPS! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta är en process.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du är fast besluten att sluta på kort sikt, kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att gå ner i vikt när du slutar röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Bytesbehandling

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka.

Överväg nikotinersättningsterapi. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. De konstanta begären kan överväldiga dig. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter under rökning.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Försök inte själv detta. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Dina kollegor kommer att veta exakt vad du går igenom och kunna erbjuda hjälp och råd.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon, kolla in produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Skulle byte av varumärken hjälpa dig i ditt mål? Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte trivs så mycket.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Ett sådant system kan starkt öka dina chansar för framgång.

TIPS! Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. Så småningom kommer du att bli bra på att göra detta, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Om du slutar röka blir det inte lätt, det kommer att vara värt det när du ser hur det påverkar din hälsa, ditt utseende och ditt sociala liv. Efter att ha läst dessa tips bör du vara mer säker på att sparka din rökning vana. Börja med att tillämpa en av de tips du just läste idag.Source link