Sluta döda dig med cigaretter – sluta röka med detta praktiska råd


Det kan vara svårt att röka ibland. När du behöver en rök måste du släppa vad du gör och leta efter ett rökområde, vanligtvis utanför. Om du inte råkar ha dina vanliga tobaksprodukter, känner du dig inte till ditt vanliga jag. För att sparka denna vana, fortsätt läsa. Denna artikel kommer att visa dig många användbara idéer som hjälper dig att sluta röka.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du ska sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

TIPS! Sluta röka gradvis. Försök aldrig att kyla kalkon.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Supportgrupper kan hittas på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt . Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta, kan extra tid sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Tänk inte på framtiden. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

Älskade Ones

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla dig i spår istället för att oroa dig för vad som kommer nästa. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

TIPS! Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar på din sluta rökning resa. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut på en film.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om du fortfarande känner uppmaningen, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters inkrement för att avstå från att röka så länge som möjligt.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter i stället för godis. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesstämning genom hälsosam ätning.

Bara allvarligt att ha en önskan om att sluta kan vara hälften av slaget. Dessa tips har gett dig tekniker som kan hjälpa dig att sluta röka. Använd de metoder du just har läst för att göra rökning till en vana i ditt förflutna.Source link