Sluta döda dig med cigaretter – sluta röka med detta praktiska råd


Varje rökare är medveten om att de måste sluta. Har du någonsin hört en rökare om hur glad de är att de bestämde sig för att börja röka? Personer som aldrig rökt förstår inte hur svårt att sluta, men folk som brukade röka förstår helt. Läs vidare för deras råd och expertis.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Det här kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan bli lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Få mycket vila när du försöker sluta röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna som du går igenom.

När drömen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är i en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Sluta röka inte bara för din hälsa, men också för hälsan hos alla runt omkring dig. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosam.

Tips! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Din andedräkt kommer inte längre att lukta som inaktuell tobak, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte falta om du har ett återfall i dom. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. När du går, fortsätt lära och sluta sluta varje gång. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

TIPS! Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk inställning och motivation för din resa.

Använd Internet för att hitta support. Delta i online supportgrupper. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Det kan vara till hjälp och informativt för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra människor. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningar som följer med att röken upphör.

I stället för att tänka på att sluta röka som en tortyr, se den som en present till dig själv. Om uppehållet uppfattas som en positiv kraft i ditt liv, kan du enkelt hålla fokus och lyckas snabbare. Ditt liv är värdefullt och kommer att förbättras avsevärt om du slutar röka. Du hittar dina motivationer och har all anledning att sluta omedelbart.

Rådgivning kan hjälpa dig att sluta smoing. Ibland röker vi av känslomässiga skäl. Om det emotionella problemet behandlas, kommer begäret för en cigarett att minska. Tala med din läkare om att du hänvisar till en ansedd utövare.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Se också till att de vet att de inte är dömda och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång.

Deep Preatment

Använd djupa andningstekniker för att slå ett cigarettbehov. Inte bara kommer den djupa andan att slappna av, det ger dig möjlighet att reflektera över begäret och varför du bestämde dig för att sluta. Det kan också hjälpa till med att ge syre till dina lungor, och detta kommer att uppdatera dig. Djup andning kan ske var som helst och när som helst.

Kompensera inte för rökning genom att äta mycket skräpmat. På samma sätt försök inte radikalt minska hur mycket du äter när du slutar röka. Att sluta cigaretter och skräpmat i samband är ett recept på misslyckande. I stället försöker du hålla fast i en balanserad kost. Forskning visar att grönsaker, frukter och mjuka mjölkprodukter tenderar att lämna en oönskad smak på munnen om du rökning. Genom att konsumera dessa saker kommer du att ge dig ett hälsoproblem och du brukar också röka mindre.

TIPS! Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka.

Låt dina medarbetare, vänner och familj veta att du försöker sluta röka. Om många människor är medvetna om att du försöker sluta röka, kan alla hålla dig ansvarig. Du kommer att vara ovillig att svika de människor som tror att du slutar. Använd detta som en motivator för att hålla borta från dessa cigaretter, även när du blir stressad.

Ingen nonsmoker kommer någonsin att förstå hur du kan tända, även om du vet att det kan skada dig. De kan inte förstå hur svårt att sluta kan vara. Vissa individer har lyckats sluta, och deras strategier delades här. Sätt dessa idéer till handling så att du kan befria dig från denna vana.Source link