Sluta döda dig med cigaretter – sluta röka med detta praktiska råd


Även med de många negativa effekterna av rökning, kommer de flesta att finna det mycket svårt att avbryta vanan. Om du är ett av dessa personer innehåller den här artikeln tips som hjälper dig att sluta röka. Applicera de tips som du tycker är mest användbara när du försöker sluta röka.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för hjälpmedel.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Bara genom att skapa listan, lägger du upp ditt humör.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i sjön. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser för att hjälpa dig.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter avslutat. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig hur du klarar av de fysiska och känslomässiga utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Samla stöd från alla som du älskar. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Replacement Therapy

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinersättningsterapi till hjälp vid avslutandet. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. De konstanta begären kan överväldiga dig. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Tips! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

När du försöker sluta röka måste du hålla dig borta från de saker som utlöser du och får dig att röka Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Med hjälp av de råd som presenteras här bör du få en bra start när du sparkar röksvanan för gott. Du förtjänar att leva ditt liv utan cigaretter. Ge dig själv en möjlighet att sluta med denna vana. Din hälsa och ditt övergripande välbefinnande kommer stor nytta av att du slutar.Source link