Sluta döda dig med cigaretter – sluta röka med detta praktiska råd


Varje rökare är medveten om farorna med deras vana. När du står i ett rökområde, står ingen på hur hälsosam röken får dem att känna. Folk som aldrig rökt förstår inte hur svårt det blir att sluta, bara ex-rökare gör. Fortsätt läsa den här artikeln för att få expertkunskaper och insikter.

För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När du skriver något skriftligt, har det ofta en inverkan på hela ditt mentala perspektiv.

Sluta röka

Se till att du tar processen en dag då. Att sluta röka är en process. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Detta är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är enklast för dina behov. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

Nikotiners ersättningsterapi

Tips! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Du kan bli överväldigad av begär. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Studier har visat att personer som använder någon typ av nikotinersättningsprodukt är dubbelt så troliga att de slutar röka. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

De som inte röker kan tycka att det är mycket svårt att förstå hur en rökare kan fortsätta sin vana trots tydliga hälsorisker. Dessa människor kan inte förstå hur verkligt svårt det är att bryta en missbruk. Människor har lyckats sluta med de metoder som beskrivs i den här artikeln. Detta råd kan tillämpas på din unika situation för att hjälpa dig att få frihet från ditt kemiska beroende.Source link