Sluta låta din nikotinavgift styra ditt liv – sluta röka med dessa enkla tips


Många tänk på att sluta uppnås enkelt genom att kasta cigaretterna bort och villiga att sluta. När du tar bort tobak från ditt liv är en stor del av att sluta, andra faktorer är också på spel. Det finns en mängd olika tekniker och hjälpmedel som du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Tvinga dig själv att göra någonting, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

Ta saker dag för dag. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Älskade Ones

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Du kan också röka endast hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära tillbaka.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp behöver när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Avsluta och låt inte dig själv röka igen. Denna strategi kommer först att vara extremt svår. Det är den mest effektiva metoden, över tiden!

Skapa själv en incitamentsplan. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Denna motivation kommer att vara till hjälp när du känner frestelse.

Frame slutar röka som något du gör för dig själv, snarare än för dig själv. Om du fokuserar på de positiva aspekterna av att sluta, kan det vara en enklare process som du kan åstadkomma snabbare. Att göra en för- och nackdel lista kan hjälpa till att bekräfta skälen att sluta är fördelaktigt. Detta kommer att stärka ditt engagemang och hålla dig fokuserad på dina skäl för att sluta.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till.

Det är möjligt att sluta röka. Det är inte lätt, men det finns många sätt att bota begäret. Det är orealistiskt att anta att du aldrig kommer att vilja röka igen; De tips du har lärt dig här kan dock hjälpa dig att få en enklare tid att sluta.Source link