Sluta låta din nikotinberoende vara ditt liv – sluta röka med dessa enkla tips


Du kommer mycket att dra nytta av att sluta röka. Du kan överväga att dessa fördelar tjänar som sin egen personliga motivation samtidigt som du utvecklar andra hanteringsstrategier för att ge dig möjlighet att sluta röka. Börja med tipsen nedan. Håll dessa riktlinjer och använd dem för att hjälpa dig att bli en stolt icke-rökare.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att försöka sluta med kall kalkon är aldrig en bra idé.

Ta din resa en dag i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Om du vill hålla sig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att kräva mat som galen.

TIPS! Kan hypnos fungera för dig? Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. När du besöker en hypnotisörs klinik kommer du att sättas i ett trance tillstånd och positiva bekräftelser om att sluta kommer att vara inbäddad i ditt sinne.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Du är troligt medveten om de många fördelar som slutar röka ger dig. Beroendet mot cigaretter är kraftfullt, och kunskapen är kanske inte tillräcklig för att sätta dig på rätt spår. Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du avvärjer de initiala fysiologiska begär som följer med att sluta. Det kommer inte vara länge innan du njuter av alla fördelar som följer med att vara en icke-rökare.Source link