Sluta låta din nikotinberoende vara ditt liv – sluta röka med dessa enkla tips


Det är inte ovanligt att hitta rökare som inser riskerna och problemen med att röka, men väljer att göra det ändå. Ändå är det mycket lättare sagt än gjort och alla de människor som vill sluta sluta hålla sig i vanan. Om du är intresserad av att sluta bra, kan den här artikeln vara till hjälp för dig.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Det är en stor process att sluta röka. Tänk inte på framtiden. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Sluta röka

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Varje person uppnår sina mål olika. För att få det bästa resultatet är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Gör en lista för dig själv.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras. Effekten är att rökning inte verkar så kraftfull och tilltalande när du vaknar från trance. Detta gör det mycket lättare att sluta.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Försök inte sluta ensam. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Om du gör det hjälper du maximera din sannolikhet för framgång och kommer dig närmare ditt mål.

Total hälsa

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Kontrollera med din läkare innan du börjar med några omfattande träningsrutiner.

Om du vill sluta måste du lära dig om att sluta. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Slutligen har du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Som du kan se finns det idéer som kan hjälpa dig med ditt engagemang för att sluta röka. Du måste hålla upp din engagemangsnivå och fortsätta med de hälsosamma förändringarna du gör. Om du prioriterar detta och införliva föregående råd i din plan, kan du sluta tidigare än du trodde var möjligt.Source link