Sluta låta ditt liv styras av cigaretter: Få hjälp att sluta här!


Varje rökare vet att de borde sluta. Har någon rökare någonsin ångrat de stora hälsofördelarna med att röka? En nonsmoker vet inte vad slutar innebära. Folk som brukade röka vet dock hur svårt det är. Följande artikel kommer att ge dig några av sina beprövade tips.

Om du inte kan göra borta med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Skulle du fortfarande ge dig in efter begäret, tvinga dig själv att vänta, kan den extra tiden sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är lättast för dig. Försök inte gå kallt kalkon.

Kan hypnos fungera för dig? En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. När du vaknar kan du upptäcka att cigaretter har något förlorat sin överklagande, vilket är ett positivt steg i avslutningsförfarandet.

För att förhindra att du kommer upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karb -laden matar. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så att du också kan föda dig något hälsosamt.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Se till att du har stöd från nära vänner och nära och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att sluta.

Nikotinutbytesbehandling

En bra metod att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. De konstanta begären kan överväldiga dig. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Undvik nikotinbytningar som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Försök inte göra det själv. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp kommer att ge dig extra incitament att förlora vanan.

Secondhand Smoke

Sluta röka nu, inte bara för dig själv utan för dina nära och kära som du har. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat cigarettmärke. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör det möjligt för dig att sluta helt.

Hitta support via olika onlinefora och samhällen. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse för vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att rök. Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

Tips! Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Hitta någon som du kan ringa på för support om du känner dig frestad att röka medan du försöker sluta. Gör ansträngningarna att diskutera dina känslor och reaktioner när det gäller din försvagningsbestämning med en vän eller någon i din familj. Inte bara kommer detta att distrahera dig, det är trevligt att veta att någon bryr sig och kan hjälpa dig att ta itu med problemet med någon annans hjälp.

När du fattar beslutet att sluta röka, få hjälp av din familj och dina vänner. Berätta för dem som är nära dig som du planerar att sluta. De kan ge dig det stöd och uppmuntran som kan göra dig lyckad. Stödgrupper och beteendeterapi kan också erbjuda dig hjälp i ditt försök att sluta.

Sluta röka

TIPS! För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter i stället för godis. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökningen som ofta är förknippad med rökstopp.

När du äntligen bestämmer dig för att sluta röka, måste du bestämma dig för att inte ge upp. De flesta som slutar röka för gott har gjort flera försök tidigare innan de slutligen lyckades. Om du faller av vagnen och har en rök, ta reda på vad som utlöstes, välj dig själv och kom tillbaka på din rökfria plan.

Många gånger kan någon som inte röker inte förstå varför du fortsätter att röka trots riskerna. De kan inte förstå hur svårt sluta verkligen är. Men framgång är möjligt, och många tidigare rökare har delat sina hemligheter om framgång i den här artikeln. Använd denna information för att befria dig från att vara slav till cigaretter.Source link