Sluta låta ditt liv styras av cigaretter: Få hjälp att sluta här!


Massor av rökare vill sluta, men de känner ofta att de första upptagssymtom och begär är för mycket att övervinna. Informationen och idéerna du hittar i den här artikeln hjälper dig att komma igång på din resa till ett hälsosamt liv som icke-rökare.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök inte gå kallt kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Det här hjälper dig att komma igenom de tidiga stadierna av återkallandet och gör det lättare att sluta röka.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och håll fast vid dem. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för du, leta efter en supportgrupp för hjälp. När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid för att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Olika sätt att arbeta för olika människor. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera.

Försök inte göra det på din egen. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av biverkningen av stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Support System

TIPS! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Att ställa in ditt supportsystem hjälper dig att vara mycket mer benägna att uppnå mål som är relaterade till att sluta.

När du planerar ditt slut, glöm inte att föra in belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Du kan bli förvånad över hur mycket dessa belöningar kan motivera dig att övervinna hinder.

Beslutet att sluta röka kan vara en av de svåraste sakerna du gör i ditt liv. Det är dock inte en omöjlighet. Att sluta kommer naturligtvis att kräva ansträngning, viljestyrka och tålamod. Kunskap är makt när du slutar. lära så mycket du kan och införliva det i din plan att sluta röka. Inkorporera de råd du hittat ovan i ditt liv, och du kommer äntligen att kunna kasta denna otäcka vana.Source link