Sluta nu med dessa användbara stopprökningslösningar


Det är ingen hemlighet att rökning skadar din hälsa, men massor av människor stannar fortfarande vanligt. Det är lättare att säga att du kommer att sluta än det är att faktiskt göra det. Om du är redo att lära dig vad du behöver göra för att förhindra din rökvanor, läs vidare.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

TIPS! Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Träning är också en bra stressavlastare.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Tänk inte på framtiden. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning att sluta röka för gott.

Replacement Therapy

TIPS! Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov.

Du kanske vill prova nikotinbytebehandling. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps missbruk av narkotikaproblemet. Detta är det som orsakar de flesta begären. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Kom bara ihåg aldrig att koppla dessa produkter med rökning.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett utmärkt verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Att stoppa är det enda sättet att starta slutprocessen. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Det har visats att denna metod kan vara ganska effektiv.

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Oavsett, hitta ett visst sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

TIPS! Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt sinne och de tenderar att ge upp sig enkelt.

Planera hur du kan hantera de stressiga tiderna. När de står inför stress, tänds många rökare som på autopilot. Att ha en alternativ aktivitet som planeras för att hantera stress kan hjälpa dig att undvika att röka. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräckligt med hjälp.

De första dagarna blir det svåraste. Under de första två dagarna efter att du slutat röka, kommer din kropp att kasta all nikotin du har konsumerat. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Det är fortfarande svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Nu är det lika bra som att sluta röka. Ställ inte halvhjärtat ett slutdatum som är två månader från nu, gör idag dagen! Att sluta kan minska risken för att du buktar för försvagande eller dödlig sjukdom. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Detta gör det ännu viktigare att du slutar idag.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till.

Prova lite kraftfull träning. När du har slutat röka, blir det lättare att anta ett träningsprogram. Uthållighet och lungkapacitet förbättras märkbart. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. Även om du fortfarande känner nikotinbehov, kommer du inte ha så svårt en tid med abstinenssymptom om du tränar. Övning orsakar endorfiner att öka genom ditt system, vilket ger dig en känsla av lycka och välbefinnande.

Sluta röka

Som du har lärt dig från den här artikeln kan du sluta röka om du ansöker dig själv. Nyckeln till att sluta är återstående bestämd och följa de riktlinjer du själv har fastställt för att hjälpa dig att uppnå detta mål. Gör ett ärligt försök med hjälp av de råd du har läst här, och du kanske slutar röka för gott.