Sluta röka är enkelt med dessa fantastiska strategier


Alla som röker inser att sluta är i hans eller hennes bästa. Har någon rökare någonsin ångrat de stora hälsofördelarna med att röka? Icke-rökare förstår inte vad slutar innebära; men ex-rökare gör. Fortsätt läsa för att få reda på varför du borde sluta och hur du kan göra det framgångsrikt.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket skulle göra det lättare att sluta.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

I händelse av att uppmaningen att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta kan vara en lång process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sluta röka är en process.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva tillfälligt lägga ner din bok tills du har brutit din rökvanor. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Sluta röka

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, kommer alltid att ta hand om sig själv.

Försök inte sluta röka utan stöd. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Att prata med dem som delar samma erfarenhet kan hjälpa dig genom processen.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

Tips! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

De som inte röker kan tycka att det är mycket svårt att förstå hur en rökare kan fortsätta sin vana trots tydliga hälsorisker. Ingen nonsmoker kommer att kunna samla djupet på vad slutar innebära. I den här artikeln har du dock hittat råd från personer som har varit rökare, människor som äntligen har ganska hemsk vana. Lägg detta råd att använda i ditt liv för att ställa dig fri från att röka.