Sluta röka är enkelt med dessa fantastiska strategier


Rökning minskar livskvaliteten för dem som är beroende av den. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. Det kan också drabba din hälsa dramatiskt. Men sluta röka kan förändra alla dessa effekter. Om du avslutar inte har varit lätt för dig, fortsätt läsa för några tips som kan hjälpa dig att bli lättare för dig.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att prata med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Stanna i nuet och sluta sluta en dag på en tid. Att sluta röka är en process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova i minst åtta timmar per natt.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Få mycket stöd. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla av vagnen.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

TIPS! Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att vara upptagen och undvika cigaretter.

Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du lever med.

Det kan vara utmanande att permanent sluta röka. Men fördelarna med ditt liv gör det värt ansträngningen. Efter att ha läst den här artikeln, hoppas du förhoppningsvis starkare, mer självsäker och mer kunna sluta. Börja med ett tips och fortsätt tills du är färdig att röka för gott!Source link