Sluta röka är enkelt med dessa fantastiska strategier


Att behöva tillfredsställa ditt behov av att röka kan vara besvärligt ibland. Du måste sluta samtal och gå ut för att ha en cigarett, och du kan vara rätt oacceptabel om du inte kan röka. För att lära dig att lämna denna besvärlighet bakom, läs tipsen som ges här. Den här artikeln visar dig många användbara idéer som hjälper dig att sluta röka.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har. Din läkare är också den enda som kan skriva dig en recept för en nikotinbyte läkemedel.

TIPS! När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig hur du klarar av de fysiska och känslomässiga utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Prova att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

Ett litet steg mot att sluta kunde vara att byta cigarettmärken. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

TIPS! Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan utan att dom är dömande.

Minska rökning. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Skriv ner en lista över belöningar du tillåter dig själv när du har slutat röka för en dag, en vecka och en månad. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelsen.

Få stöd via onlineforum och supportgemenskaper. Det finns många platser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Du kanske ser att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Dessutom kommer andra quitters att vara redo att erbjuda vägledning, eftersom alla möter samma utmaningar och hinder.

TIPS! Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.

Skapa en mantra själv. Berätta för dig själv att du inte tar en puff någonsin igen. Det är lätt att berätta för sig att en cigarett kommer att bli bra, men det kan ångra allt ditt engagemang och hårt arbete, och det är verkligen inte värt det på lång sikt. Låt dig veta att även om man har en kommer att orsaka mycket skada.

De första dagarna kommer att vara det svåraste. Det värsta av dina abstinenssymptom kommer att komma under de första 48 timmarna och avsmalna som veckan utvecklas. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Det är fortfarande svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Bli inte avskräckt om du misslyckas. Även de mest välorganiserade, mest avsiktliga avsluta ansträngningarna misslyckas ibland. Identifiera var du gick fel så att du kan lära dig från det ögonblicket till nästa gång. Försök igen, försök igen och du kommer att lyckas längs vägen.

TIPS! Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka.

Bara allvarligt att ha en önskan att sluta kan vara hälften av slaget. Förhoppningsvis ger råd från den här artikeln dig allt annat du behöver för att slutligen bryta din rökning vana. Applicera några av dessa för att avsluta dina nikotin och tobaksbehov.