Sluta röka börjar nu med dessa tips


Att sluta röka är en skrämmande uppgift för även den mest starka viljan hos människor. Även de som verkligen vill sluta känner fortfarande som att de får något av det. Om du vill sparka rökningens vana för bra och känslomässigt lossna dig, kan följande artikel hjälpa dig att göra just det.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. En läkare kan också välja att ordinera läkemedel, om de anser att det är nödvändigt.

Älskade Ones

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som är nära dig. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det finns stor fördel i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

När du slutar röka, städa ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Om du hoppas sluta röka, försök undvika situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska begär, eftersom det kommer att finnas många rökare i detta område.Source link