Sluta röka börjar nu med dessa tips


Rökning har betydande hälsorisker, och det är inte bara skadligt för dig, utan också för människorna nära dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. De runt dig som andas in i din rök är också i fara. Det är därför som slutar är viktigt. Följande artikel listar flera idéer som kan hjälpa dig att sluta framgångsrikt.

För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också mata dig något hälsosamt.

TIP! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Att sluta röka är inte lätt, så du borde hämta stöd från dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Bli involverad i något annat under dessa tider, för att hålla reda på din önskan att röka.

Sluta röka

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Bargain med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att avstå från att röka. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka i början.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig med mediciner som hjälper till med att sluta.

För att förhindra att dina nikotinavtagningssymtom lämnas in, hitta hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage?

Tips! För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en övningsplan eller skriv in dig själv upp för ett gym. Dessutom övning kommer att hjälpa dig att sänka stress.

Ett sätt att hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Vissa tycker att detta är till hjälp. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Rökning är inte bara ohälsosam, det är farligt. Hälsoriskerna som följer med rökning varierar. Det kan leda till lungsjukdomar, cancer och hjärtattacker. Du kan också skada dem runt dig med begagnad rök. Genom att använda tipsen från ovanstående artikel hittar du framgång när du slutar röka.Source link