Sluta röka börjar nu med dessa tips


Många tänk på att sluta uppnås enkelt genom att kasta cigaretterna bort och villiga att sluta. Det är inget fel med att använda viljekraft för att hjälpa dig att sluta röka. Att sluta kräver dock inte överhuman styrka – du kan få en enklare tid att sluta än du kanske tror. Om du vill sluta röka en gång för alla finns det ett antal alternativ till dig.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och dina vänner. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning för att sluta röka för gott.

Tips! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. När du är kring människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta.

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan också för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

10 minuter

Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla dig distraherande i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

TIPS! Om du måste röka en cigarett, försök att försöka först. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för nikotinersättningsmedel.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

TIPS! Sluta röka ett steg i taget. Att sluta röka är en lång process.

Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med att röka när du bestämmer dig för att sluta. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

Idag är dagen för att sluta röka! Sluta bara just nu. Planera inte en dag för att sluta längre ner i linjen. Om du begår att sparka din vana, så snart som möjligt kan du potentiellt förlänga ditt liv med många år. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Detta gör det ännu viktigare att du slutar idag.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att vara engagerad.

Passa och ha det kul! När du slutar röka, märker du omedelbart en förbättring av lunghälsan och ökad andningsförmåga, så att du kan träna lättare. Ökad övning kommer också att se till att du inte får någon vikt efter att du slutat. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om den höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer den att hjälpa dig att klara av cigarettuttaget.

Förhoppningsvis, med informationen i denna artikel kommer du att bli bättre informerad om de steg du kan vidta för att sluta röka . Även om det kanske inte är realistiskt att tro att du aldrig kommer att bli frestad igen, är det mer troligt att du slutar på ett sätt som inte är svårt om du använder tipsen i den här artikeln till ditt liv.Source link