Sluta röka börjar nu med dessa tips


Rökning är ohälsosam och kan få mycket negativa konsekvenser för dig som rökare och för dem som finns runt dig. Rökning är känd för att orsaka lungcancer, hjärtattacker och emfysem tillsammans med flera andra hälsoproblem. Begagnad rök är också farlig. Det här är en bra anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Informationen i den här artikeln kommer att ge dig många tips som ska hjälpa dig att avsluta.

När det gäller att stoppa röken, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Det här kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och sluta faktiskt.

TIPS! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

10 minuter

Om du vill uppmana dig att tända, försök använda en fördröjningstaktik. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Du börjar naturligtvis begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Tips! Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka, och att tänka på cigaretterna. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Tänk på att använda nikotinsättning alternativ när du slutar röka. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Cravings kan ibland verka överväldigande. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Men du borde aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Support Group

TIP! Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Det är viktigt att de förstår att du behöver sitt odödliga stöd.

Försök inte göra det själv. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom att slå rökning för gott.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Detta kan hjälpa dig att uppnå din guls.

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Medan man vet att farorna med att röka kan skrämma lite för att sätta tobaken ner kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta.

Tips! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad.

Rökning är en farlig och ohälsosam aktivitet. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Begagnade rök är ett farligt hälsorisk mot alla som är nära dig. Sätt de råd du har hittat här i praktiken, och du kanske kan sparka den dåliga vanan för alltid.Source link