Sluta röka börjar nu med dessa tips


Du kommer att ha många fördelar med att bestämma att du slutar röka. Denna artikel kommer att vara till hjälp för dig när du uppfyller ditt mål eftersom det ger dig tips, knep och tekniker för att hjälpa till att sluta vana för gott. Håll dessa riktlinjer och använd dem för att hjälpa dig att bli en stolt icke-rökare.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom och förstå de fysiska och emotionella utmaningar som du går igenom.

Se till att du går ett steg åt gången. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Se till att du får tillräcklig sömn när du är i process för att ge upp din rökning vana. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova minst åtta timmar per natt.

Fördröjning taktiken är ett utmärkt verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Nikotinutbyte

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

Försök inte sluta röka utan stöd. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att bara prata med människor som går igenom samma sak kommer att hjälpa till att stimulera dig att sparka vanan.

TIPS! Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Det kan också vara en bra stressavlastare.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Troligen vet du redan att rökning är dålig för dig. Även om vi vet att fördelarna inte är tillräckliga för att hjälpa dig sluta röka – det är där alla tips som du har läst hjälper dig. Använd dessa riktlinjer när du har ett begär eller när du inte känner dig motiverad. Du kommer att föryngra din kropp och njuta av din nya frihet från nikotin på nolltid!Source link