Sluta röka börjar nu med dessa tips


Det är ett vetenskapligt fastställt faktum att nikotin är mycket beroendeframkallande. Detta slutar röka en mycket svår sak att göra. Ge dig själv den bästa chansen att lyckas genom att lära dig allt du kan om att sluta.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare.

Support Group

TIP! Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. . Det kan också vara en bra stressavlastare.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och håll fast vid dem. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. För att hitta en stödgrupp som är avsedd för rökning, kontrollera din lokala recenter, kyrka eller gemenskapskollegiet.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att ge upp nikotin är en långsam process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Tips! Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att du slutar röka och att äta frukt och grönsaker istället för godis ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanligt för personer som nyligen har gett upp cigaretter.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. När du har lite ledig tid, upptag dig själv med ljusa distraktioner som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverkar processen. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Användning av denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

TIPS! Det finns underbara tillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom.

Skapa en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att vara på rätt spår.

Försök hitta en supportgrupp online, det finns många forum tillgängliga. Massor av webbplatser finns enbart för att hjälpa sina medlemmar att sparka vanan. Du kan hitta externt stöd som är fördelaktigt för dina ansträngningar. För att inte tala om, det finns de som redan har genomfört denna besvärliga resa och helt enkelt vill erbjuda en hjälpande hand av erfarenhet och bevisade resultat.

Din familj och dina nära och kära erbjuder den största motivationen att sluta. De kan påverkas av inte bara din möjliga sjukdom eller död, men också av negativa hälsoeffekter från att vara kring din rök. Statistik säger att en av fem personer dör av cigaretter i USA. Bli inte en statistik.

Tips! Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet.

Kom ihåg att den första veckan säkert kommer att vara det svåraste när du slutar röka. De första 48 timmarna är när kroppen försöker bli av med all nikotin som den har hållit på. När du har tagit bort nikotin från din kropp måste du bara hantera psykologiska skäl för att du vill röka. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

Det kan vara till hjälp att bli av med påminnelser om ditt rökningsliv när du försöker sluta. Saker du bör eliminera inkluderar att ta bort askkoppar och cigarettändare. Rengör dina mattor, draperier och möbler samt dina sängkläder, handdukar och kläder för att avlägsna stanken av rök. Detta kommer att förhindra att du tränger efter cigaretter som kan komma från lukten av dessa föremål.

När du håller på med att sluta röka, konsumera grönsaker, frukter, frön och nötter. Det finns olika anledningar till att äta dessa hälsosamma, kaloriföda livsmedel hjälper dig medan du försöker sluta. Du kan hjälpa till att ersätta de tröstande rörelser som är förknippade med att röka genom att ha något du kan göra för att hålla din mun och händer upptagen. En extra fördel att äta frukt och grönsaker är att fibern i dessa livsmedel kan hjälpa till att bota din aptit, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera din vikt. Dessa näringsämnen kan också bidra till att minimera abstinenssymptom.

TIPS! När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel.

Skapa belöningar för att ge dig själv incitament att sluta röka cigaretter. Om du inte längre köper cigaretter får du mycket extra utgifter. Använd pengarna för att belöna dig själv med en speciell gåva från tid till annan. Detta kan hjälpa dig att motivera dig på ett stort sätt för att fortsätta att undvika att röka.

Motståndskraften mot röken är väldigt hård på grund av tobakens beroendeframkallande natur. Att sluta är svårt för din kropp och ditt sinne. Ge dig själv ett bättre skott till framgång genom att använda förslaget i följande artikel. Med dessa tips och tricks, liksom din insats, kan du sluta röka.Source link