Sluta röka börjar nu med dessa tips


Med alla tryck och påfrestningar i dagens värld kan det vara svårt att veta hur man slutar röka. Den här artikeln kan hjälpa till att öka dina chanser att lyckas.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Att göra din egen lista kommer att göra detta.

Tips! Få en god nattsömn varje kväll om du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. När du möter framtida milstolpar kanske du vill antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

Tips! Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att du slutar röka och äter frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, den viktökning som ofta förknippas med rökstopp.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. På det här sättet kommer ditt nya lukta hus inte påminna dig om att röka.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom det kan öka dina chanser att sluta röka. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på kontorsmuren eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter. Oavsett vilken metod du valde, bör en visuell påminnelse hjälpa dig att kämpa mot dina tobaks- och nikotinbehov.

Var beredda med strategier som hjälper till att hantera situationer som orsakar ångest. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

Tips! Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande.

När du försöker bryta din rökning, bör du undvika eventuella situationer som kan få dig att röka. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

Om du håller på att sluta röka, måste du vara medveten om att de första sju dagarna efter att du avslutat kommer att vara det tuffaste. De första 48 timmarna av att sluta är när din kropp skjuter all den otäcka nikotin du har konsumerat. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå de begärna.

Besluta inte att sluta "någon dag". Gör det idag. Sluta bara just nu. Planera inte en dag för att sluta längre ner i linjen. Om du slutar här, sänker du din risk för sjukdom. Att skydda din familj från begagnad rök kan vara en viktig anledning att sluta.

Tips! Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. Det är normalt för många ansträngningar att misslyckas, oavsett hur organiserad. Ta reda på vad som gick fel och lära av episoden innan du började ditt arbete igen. Vad du lär dig av ett misslyckande kan hjälpa dig att undvika en annan.

Att bli av med något som kan påminna dig om att röka är bra för alla som försöker sparka vanan. Töm ditt ashtrayshus och ta det lättare ur din väska eller portfölj. Tvätta dina kläder och kom ihåg att rengöra ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Detta hjälper till att förhindra att du blir påminnad om att röka, utlösa ett begär.

Om du känner att dina begär blir alltför stora, ring en älskad för support. Gör ansträngningarna att diskutera dina känslor och reaktioner när det gäller din försvagningsbestämning med en vän eller någon i din familj. Inte bara kommer det här att distrahera dig, det är trevligt att veta att någon bryr sig och kan hjälpa dig att ta itu med problemet med någon annans hjälp.

TIPS! Fira varje milstolpe på din väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått.

Sluta röka

Tänk på att gå till rådgivning för att sluta röka. Ibland röker vi av emotionella skäl. Om du kan ta itu med det underliggande problemet blir det lättare att sluta röka. Om du är intresserad av den här metoden, besök din läkare och be om en rekommendation till någon som du kan prata med.

Att använda de tips du läser är det bästa sättet att sluta röka utan att gå igenom mycket stress. Använd det du har lärt dig här för att ge dig själv motivation, ta itu med frestelserna och berätta för cigaretter du är över dem!

Tips! Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller registrera dig i en klass som lär dig en ny hobby.Source link