Sluta röka börjar nu med dessa tips


Rökning har allvarliga konsekvenser för dig och ditt liv. Det påverkar ditt utseende, eftersom nikotin kan fläcka dina tänder och dina kläder kan lukta som rök. Ännu mer oroande, rökning påverkar din inre hälsa dramatiskt. Du kan omvända många negativa hälsoeffekter om du slutar röka. För att komma igång på vägen för att vara rökfri läs vidare.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, så att du kan sluta bra.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är enklast för dina behov. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kommer att framkalla en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att hysa sig i ditt sinne. Det kan få cigaretter att tycka mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Avsluta är en process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

Siktmål

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp till en ansträngande aktivitet. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

TIPS! Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras ordentligt eller inte har en säkerhetskopieringsplan när begäret ställs in.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Replacement Therapy

TIPS! En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

När du slutar röka blir det inte lätt, det kommer att vara värt det när du ser hur det påverkar din hälsa, ditt utseende och ditt sociala liv. Efter att ha läst ovanstående artikel är du förhoppningsvis mer självsäker i ditt beslut att sluta röka en gång för alla. Välj din favorittips och prova det idag!Source link