Sluta röka börjar nu med dessa tips


Att sluta röka är bara svårt om du låter det vara. Att sluta röka, som med de flesta saker, är kunskapen makt. Oavsett hur länge du har varit en rökare eller hur mycket du röker per dag kan tipsen du läser hjälpa dig att sluta.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna att sluta När du skriver något skriftligt, har det ofta en inverkan på hela ditt mentala perspektiv.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

Om du inte kan sluta just nu byt cigarett märken. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Avsluta kan vara en lång process.

Försök att inte röka så mycket. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Undvik att röka när du först vaknar. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Sluta röka

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Många rapporter tar sig under vikt under eller efter det att de slutat röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

För att hjälpa till med att bestämma sig för att sluta röka, kom ihåg dina nära och kära och hur din rökning påverkar din hälsa och deras. Statistiken säger att en av fem dödsfall i Amerika ensam är bunden till rökning cigaretter. Bli inte en statistik.

För alla som försöker sluta röka är den första veckan alltid det svåraste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Det är fortfarande svårt att hantera, men det blir gradvis lättare.

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.

Gör ett träningsperspektiv en prioritet. När du slutar röka, blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras direkt. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Den naturliga endorfiner övningen producerar kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

Bli av med något som påminner dig om att röka när du närmar dig ditt slutdatum. Bli av med askar och tändare som du kan ha runt ditt hem. För att bli av med rök lukt i ditt hem, städa ditt hus och tvätta dina kläder. Genom att göra detta kommer du att eliminera lukten som kan ge dig begär.

Rökning kan ha tidigare gett dig en form av stressavlastning. Om så är fallet, är det dags att hitta ett annat sätt att avspänna! Yoga eller meditation är kända för att lindra stress och är så mycket hälsosammare än att röka.

TIPS! Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta.

Du kan ersätta din rökning vana med motion. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Dessutom bidrar träning till att kompensera förändringar i din ämnesomsättning som kan uppstå när du slutar, vilket hjälper dig att hålla viktminskningen till ett minimum.

Vid denna tidpunkt bör du inser hur instrumental kunskap är när det gäller att sparka vanan. Att ha informationen att veta vilka tekniker som fungerar bäst kommer att göra processen mycket enklare. Använd de råd som finns här, och du kommer att vara på väg mot att lämna denna ohälsosamma vana bakom.Source link