Sluta röka börjar nu med dessa tips


Nikotin och andra kemikalier som finns i cigaretter är extremt beroendeframkallande. Detta gör det oerhört svårt för vissa människor att sparka vanan. Utbilda sig på strategier som har arbetat för andra människor för att maximera dina chanser att lyckas.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Stay Committed

TIPS! För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag.

För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka ursprungligen.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många individer leder uppe på sent på kvällen till ökad cigarettbehov.

Gör ett försök att minska din rökning. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full en.

Det första steget i någon plan att sluta röka, stoppar. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod är notoriskt utmanande. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

Bliv motiverad med påminnelser. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en övertygande motivator för att fortsätta.

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i allmänhet hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera.

När du försöker bryta din rökning vana, var noga med att undvika eventuella situationer som kan få dig att röka. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Att dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

De första dagarna blir det svåraste. De första 48 timmarna av att sluta är när din kropp skjuter all den otäcka nikotin du har konsumerat. Efter denna punkt kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt i naturen. Det är lika svårt att slåss, men det finns många tekniker som hjälper dig att uppnå framgång.

Kom ihåg att du har svårt att sluta för att du är beroende. Många tycker det är mycket svårt att ge upp vanan, både av fysiska och emotionella skäl. Du kan göra processen mycket enklare genom att följa alla de råd som vi har lagt fram här. Kombinera detta råd med ditt eget engagemang och ansträngning, och du kommer snart att kunna sluta.