Sluta röka bra med dessa tips


Många misstänker felaktigt att allt de behöver för att sluta röka är att kasta bort sina cigaretter, aldrig att återvända. Dessa är båda faktorerna i stopp, men det finns sätt att göra det mer hanterbart för dig själv. Massor av tekniker kan hjälpa dig att försöka sluta röka.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Se till att du äter bra. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

TIPS! Oavsett vad du behöver titta på din sluta en dag i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Gör inte allt här själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig mot varandra och slutligen sluta vana.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta hjälper dig att starta din rökningstussresa. Undvik att röka när du först vaknar. Försök röka bara en halv cigarett för att minska rökning.

Sök support via online support communities och forum. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Dessutom kommer personer som försöker sluta med dig att förstå de kampar som följer med detta uppdrag.

TIPS! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer. Om du gör en plan för de saker du ska göra, kommer du troligtvis att lyckas sluta röka. Förbered dig på flera strategier, så du är redo om den första inte fungerar.

Undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare röker för att försöka sluta röka. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Att byta till örtte eller inte till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är på sitt värsta.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå de begärna.

För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål.

Efter att ha läst den här artikeln har du förhoppningsvis en bättre uppfattning om vad du kan göra för att hjälpa dig att sluta röka. Även om det kanske inte är realistiskt att tro att du aldrig kommer att bli frestad igen, är du mer benägna att sluta på ett sätt som inte är svårt om du tillämpar tipsen i den här artikeln till ditt liv.