Sluta röka bra med dessa tips


Rökning påverkar ditt liv på flera sätt än du kanske inser. Det förändrar hur du ser ut, eftersom nikotin gör att tänderna blir gula, och det kan också göra dig i stånd av rök. Dessutom kan det få allvarliga konsekvenser för din hälsa. Genom att ge upp vanan kan du börja reversera all skada som rökning har orsakat. Om du inte vet hur du kan sluta läser du denna artikel för att få tips om hur du gör det enklare.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

TIPS! En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Skapa din egen lista gör det här.

Siktmål

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. Det finns inget fel med att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväma med det dagliga engagemanget att röka upphörande först.

TIPS! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Om du vill hålla sig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva ett recept för ett läkemedelsavbrott.

TIPS! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

Secondhand Smoke

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotingummin eller hudplåster. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna.

Är det enkelt att sluta? I helvete heller. Är det värt det? ABSOLUT! Efter att ha läst den här artikeln, hoppas du förhoppningsvis starkare, mer självsäker och mer kunna sluta. Börja med ett tips och fortsätt tills du är färdig att röka för gott!