Sluta röka denna minut med dessa bra idéer!


Rökning kan allvarligt påverka kvaliteten på ditt liv. Det förändrar hur du ser ut, eftersom nikotin gör att tänderna blir gula, och det kan också göra dig sugen på rök. Den värsta delen är att det skadar dig fysiskt. Om du sänker rökning, vänder du om de negativa konsekvenserna. Om du inte vet vad du ska göra för att sluta läser du den här artikeln.

Du kan gå med i ett gym eller börja träna regelbundet för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Börja långsamt genom att ta promenader runt ditt grannskap. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra fördröjningar. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. De kan hjälpa dig med ditt val.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att du aldrig röker igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde i första hand.

Sluta röka

Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Det kan hjälpa dig att sluta röka.

Tips! Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Även om du vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan det vara bra att tänka på positiva förändringar.

När du slutar röka, städa ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelsen.

TIPS! Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, håll din familj och någon annan som skulle påverkas om du skulle få sjuk eftersom den vana i ditt sinne. Omkring tjugo procent av amerikanerna dör av rökrelaterade orsaker. Ingen vill bli känd som en statistik.

Säg bara "nej" till cigaretter och rökfri tobak. Ibland kanske du tror att en liten cigarett kommer att bli bra, men bara en enda puff kan göra alla dina framsteg gå i spill. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Om du ska sluta röka, kom ihåg att veckan man oundvikligen kommer vara den tuffaste. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i kroppen. När de första dagarna har gått, är begär ofta psykologiska. Medan det fortfarande är svårt, kommer det att göra att de motstår dem betydligt mindre traumatiska.

TIPS! Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig.

Försök träna när det är möjligt. Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, så starta en vanlig träningsrutin så snart du slutar röka. Det kan också hjälpa till att undvika att sätta på pund tack vare en långsammare metabolism. Den naturliga endorfiner övningen producerar kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

Bli av med något som påminner dig om dina rökning dagar. Så bli av med tändare eller askkoppar från ditt hem. Tvätta ditt hus och kläder noga så att de inte längre lukar som rök. Rengöring av alla dessa föremål kommer att bidra till att hålla saker som utlöser din önskan om en rök i sjön.

Tidigare kan rökning ha varit din hanteringsmekanism under stressiga perioder. Om du gör det, kommer det verkligen att hjälpa till att hitta några bra avkopplingstekniker att använda när du känner att stress börjar bygga upp. Se om meditation eller yoga hjälper till att förbättra de stressiga känslorna, eftersom de är långt hälsosammare alternativ än att röka.

Tips! Minska mängden cigaretter du röker. Detta hjälper dig att starta din rökningstopp.

Om du känner dig som en cigarett, träna istället. Mood boosting endorfiner släpps med motion och du kommer att distraheras från dina begär efter fysisk aktivitet. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinuttaget kan göra för din ämnesomsättning.

Tala med din läkare om mediciner som kan användas för att hjälpa dig att sluta. Rökningstopptekniken har utvecklats betydligt under de senaste 10 åren. Det finns nikotinplåster och läkemedel som kan hjälpa dig att sluta. Tala med din läkare om vad de tycker du ska använda.

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar med avseende på utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Råd i den här artikeln ska göra dig bättre om dina chanser att sluta för gott. Välj dina favoritbitar och ge dig en avslutningsplan idag!Source link