Sluta röka en gång för alla


Vissa tror att allt de behöver göra för att sluta röka är att kasta bort sina cigaretter och använda viljestyrka för att slå sina begär. Detta tillvägagångssätt kan fungera, men det kan vara lättare än det. Följande artikel kommer att introducera några väldigt hjälpsamma tekniker och de olika hjälpmedel som finns tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka för gott.

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Även om du sänker cigaretten i slutändan, har du åtminstone rökt en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista över specifika fördelar och nackdelar. Att lägga ner något på skrivbordet kan ändra hela ditt perspektiv.

Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du är fast besluten att sluta på kort sikt blir det lättare att tänka på lång sikt.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Du måste påminna dig om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta frisk.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi . Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och påfrestning.

TIPS! Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att du slutar röka, och Att äta frukt och grönsaker istället för godis är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, den viktökning som ofta förknippas med rökning.

Belöna var och en av dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Secondhand Smoke

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Så, både du och dina nära och kära kan leva hälsosamma på grund av ditt beslut att sluta röka.

TIPS! Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi . Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp behöver när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat märke av cigaretter. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Om du vill sluta måste du lära dig om att sluta. Några personer som slutat röka gjorde flera försök innan de lyckades. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Träna ut när det är möjligt. Övning är ett utmärkt sätt att hjälpa till att rensa ut dina lungor, bygga upp din kapacitet och öka blodflödet. Du kan också förhindra viktökning genom att vara aktiv. Under utövandet produceras endorfiner, vilket kan hjälpa till att hantera symtomen på uttag.

TIPS! Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad.

Sluta röka

Vet att när du slutar röka förbättrar du ditt liv, i motsats till att göra ett ädelt offer. Du kommer att hitta det lättare att uppnå positiva resultat, om du ser valet i det ljuset. Tänk på proffsen snarare än nackdelarna. Tänk inte på deprivationerna, tänk på de positiva aspekterna av ett nikotinfritt liv. Att komma ihåg dessa positioner hjälper dig att vara motiverad för att sluta röka.

Du kan ersätta din rökning vana med motion. Ditt humör ges positivt genom de endorfiner som släppts ut i kroppen efter träning, vilket gör fysisk aktivitet till ett effektivt sätt att tänka på att röka när du vill röka. Också hjälper arbetet med att förhindra viktökning som kan hända när du slutar röka.

TIPS! Försök inte göra det själv. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja ha det om de hjälper dig att uppnå det här målet.

Djupt andning

Om du längtar efter en cigarett, prova djup andning. Detta ger dig tid att tänka på orsaken till att du slutade. Det kan också bidra till att driva syre i dina lungor vilket gör att du känner dig uppdaterad. Att öva djupt andning är en enkel teknik och kan uppnås på vilken plats som helst.

När du bestämmer dig för att det är dags att sluta måste du berätta för dig själv att du inte ger upp. De som tidigare har försökt att sluta röka har äntligen lyckats. Om du har ett bakslag, ta reda på varför du återvänder och sedan gå upp och gå igen.

Tips! När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, gå till en film efter en vecka som du inte röker.

Planera belöningar över tiden när du slutar röka. Du kommer att spendera mycket mindre pengar när du inte längre behöver köpa cigaretter. Börja samla de pengarna och använda den för att belöna dig själv när du möter mål. Det här materialet nytta av att inte röka kan motivera dig att hålla sig till ett rökfritt liv.

När du har läst den här artikeln kan du veta hur man slutar röka. Även om det inte är realistiskt att förvänta dig att du aldrig kommer att bli frestad att röka efter att du bestämt dig för att sluta, borde du lättare kunna sluta om du använder de tips du just läste.Source link