Sluta röka en gång för alla


Även om många rökare skulle vilja sluta, går de inte igenom sina planer. Om du är intresserad av att skära den här ohälsosamma vanan från ditt liv, fortsätt läsa. Ta det du lär dig och använd det bra för att äntligen släppa vanan för gott.

När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Titta på ditt tidning och lokalsjukhus för hjälpresurser.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chanserna att du faktiskt slutar. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser för att hjälpa dig.

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Att sluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller gummi. Du ger din kropp den nikotin som det är van vid att ha så att din kropp inte går in i utslaget genom att inte ha något ämne som det brukar bli regelbundet.

Nikotinutbyte

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande röka.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Dessutom kan din läkare ordinera dig en medicin för att sluta om han eller hon tror att du behöver.

TIPS! Sluta röka ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Det finns många skäl att sluta röka – vad är ditt?

Om du vill sluta måste du lära dig att sluta. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

TIPS! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du litar på dem runt dig med sådan information kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad och hålla frestelsen i god ordning.

Avstå från att röka till varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Det är faktiskt det enda möjliga sättet att starta dig själv på vägen till en rökfri livsstil. Sluta bara röka och börja aldrig igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Denna metod har dock visat sig vara effektivare, i takt med att tiden går.

Du kommer att vara mycket mer optimistisk tack vare det faktum att du inte behöver röka hela tiden och du kan börja leva en hälsosam livsstil . Ta den kunskap du har fått här, och gör positiva steg mot att sluta.Source link